PHP: Design Patterns

Go to class
Write Review

Free Online Course: PHP: Design Patterns provided by LinkedIn Learning is a comprehensive online course, which lasts for 1-2 hours worth of material. The course is taught in English and is free of charge. Upon completion of the course, you can receive an e-certificate from LinkedIn Learning. PHP: Design Patterns is taught by Keith Casey.

Overview
  • Write better PHP code by following these popular (and time-tested) design patterns.

Syllabus
  • Introduction

    • Welcome
    • What you should know before watching this course
    • Using the exercise files
    1. The Active Record Pattern
    • Introducing the active record pattern
    • Exploring a use case for the active record pattern
    • The active record pattern in action
    • Challenge: Apply the active record pattern
    • Solution: Apply the active record pattern
    2. The Adapter Pattern
    • Introducing the adapter pattern
    • Exploring a use case for the adapter pattern
    • The adapter pattern in action
    3. The Decorator Pattern
    • Introducing the decorator pattern
    • Exploring a use case for the decorator pattern
    • The decorator pattern in action
    • Challenge: Apply the decorator pattern
    • Solution: Apply the decorator pattern
    4. The Factory Pattern
    • Introducing the factory pattern
    • Exploring a use case for the factory pattern
    • The factory pattern in action
    • Challenge: Apply the factory pattern
    • Solution: Apply the factory pattern
    5. Mock Objects
    • Introducing mock objects
    • Exploring a use case for mock objects
    • Mock objects in action
    • Challenge: Apply mock objects
    • Solution: Apply mock objects
    6. The Model-View-Controller Pattern
    • Introducing the model-view-controller pattern
    • Exploring a use case for the model-view-controller pattern
    • The model-view-controller pattern in action
    • Challenge: Apply the model-view-controller pattern
    • Solution: Apply the model-view-controller pattern
    7. The Action-Domain-Response Pattern
    • Introducing the Action-Domain-Response pattern
    • Exploring a use case for the Action-Domain-Response pattern
    • The Action-Domain-Response pattern in action
    • Challenge: Apply the Action-Domain-Response pattern
    • Solution: Apply the Action-Domain-Response pattern
    8. The Publish/Subscriber Pattern
    • Introducing the publish/subscriber pattern
    • Exploring a use case for the publish/subscriber pattern
    • The publish/subscriber pattern in action
    • Challenge: Apply the publish/subscriber pattern
    • Solution: Apply the publish/subscriber pattern
    9. The Singleton Pattern
    • Introducing the singleton pattern
    • Exploring a use case for the singleton pattern
    10. The Strategy Pattern
    • Introducing the strategy pattern
    • Exploring a use case for the strategy pattern
    • The strategy pattern in action
    • Challenge: Apply the strategy pattern
    • Solution: Apply the strategy pattern
    11. The Table Data Gateway Pattern
    • Introducing the table data gateway pattern
    • Exploring a use case for the table data gateway pattern
    • The table data gateway pattern in action
    • Challenge: Apply the table data gateway pattern
    • Solution: Apply the table data gateway pattern
    Conclusion
    • Next steps