Advanced InDesign: Productivity Techniques

Go to class
Write Review

Free Online Course: Advanced InDesign: Productivity Techniques provided by LinkedIn Learning is a comprehensive online course, which lasts for 4-5 hours worth of material. The course is taught in English and is free of charge. Upon completion of the course, you can receive an e-certificate from LinkedIn Learning. Advanced InDesign: Productivity Techniques is taught by Bart Van de Wiele.

Overview
  • Learn advanced functionality of Adobe InDesign to make your everyday tasks faster and easier.

Syllabus
  • Introduction

    • Welcome to this course
    • Course prerequisites
    • Understanding the challenges
    1. Building Better Long Documents
    • Long documents
    • Creating running headers
    • Adding a last page number
    • Adding page color labels
    • Challenge: Create your own running header
    • Solution: Create your own running header
    2. Preflighting Your Document
    • Preflighting documents
    • Knowing what to look for
    • Building a preflight profile
    • Fixing errors
    • Exchanging profiles
    • Challenge: Creating a custom preflight profile
    • Solution: Creating a custom preflight profile
    3. Laying Out an Interview
    • Laying out interviews
    • Building styles for the speakers
    • Changing the prefix
    • Challenge: Changing the interviewee
    • Solution: Changing the interviewee
    4. Merging Data and Layout
    • Merging data
    • Preparing the data in Excel
    • Placing placeholders
    • Merging the document as a single-record layout
    • Merging a multi-record layout
    • Challenge: Creating personalized mailing
    • Solution: Creating personalized mailing
    5. Creating Mixed Ink Swatches
    • Mixed ink swatches
    • Creating a mix ink swatch
    • Creating a mix ink group
    • Challenge: Mixing your own colors
    • Solution: Mixing your own colors
    6. Linking Images to Text
    • Linking images to text
    • What is an anchored object?
    • Using image frames as anchored objects
    • Setting options
    • Duplicating the frames across your document
    • Challenge: Adding anchored objects on your own
    • Solution: Adding anchored objects on your own
    7. Content-Aware Text Formatting
    • Content-aware formatting
    • Preparing character styles
    • Using GREP to highlight negative numbers
    • Using GREP to highlight a specific range of numbers
    • Challenge: Adding your own content-aware expression
    • Solution: Adding your own content-aware expression
    8. How to Link Text to the Same Source
    • Linking text to same source
    • Placing and linking text
    • Updating text
    • Preserving overrides
    • Challenge: Defining your own text variables
    • Solution: Defining your own text variables
    9. Creating Cool Knock-Out Effects
    • Knock-out effects
    • Creating knock-out groups with shapes
    • Creating knock-out groups with placed artwork
    • Challenge: Try and recreate artwork
    • Solution: Try and recreate artwork
    10. Creating a Duotone Postcard
    • Duotone postcards
    • Creating a monotone postcard
    • Creating a duotone postcard
    • Challenge: Recreate a duotone postcard
    • Solution: Recreate a duotone postcard
    11. How to Combine Images with Tables
    • Combining images with tables
    • Converting to graphic cells
    • Setting padding and scaling
    • Challenge: Placing your own images in a table
    • Solution: Placing your own images in a table
    12. Creating Multi-Sized Ads
    • Multi-sized ads
    • Duplicating and scaling ads
    • Updating content across all versions
    • Challenge: Create additional sizes
    • Solution: Create additional sizes
    13. How to Alphabetically Sort Lists
    • Sorting lists
    • Sorting the text alphabetically
    • Challenge: Sort an alphabetical list in a table
    • Solution: Sort an alphabetical list in a table
    Conclusion
    • Goodbye